Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Respublikinė konferencija „Vaikai vaikams apie knygas“

2016 metų lapkričio 24 dieną Klaipėdos S. Dacho progimnazijoje buvo surengta respublikinė konferencija „Vaikai vaikams apie knygas“, kurioje mūsų mokyklai atstovavo dvi komandos: 7c klasės komanda ir 6a klasės mergaičių komanda.
Septintokai lapkričio mėnesį atliko tyrimą 5-8 mūsų progimnazijos klasėse apie knygų skaitymą. Tyrime dalyvavo 239 mokiniai, kurie raštu atsakė į pateiktus klausimus. Šio tyrimo rezultatų pagrindu 7c klasės mokiniai - Martyna Piliūtė, Paulius Vaitekūnas, Andrej Bulbenkov ir Gabrielė Pilelytė - parengė inscenizuotą pranešimą „Knyga – geriausias draugas“, kurį pristatė konferencijoje. Mokinius konsultavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Bertašienė. Vaikai yra labai dėkingi bibliotekininkei Vestinai Nemčiauskienei, palydėjusiai juos į konferenciją.
Šeštokės – Lilija Pociūtė ir Rugilė Malakauskytė – padedamos lietuvių kalbos mokytojos Renatos Žiliutės, paruošė menišką pranešimą „Knyga – asmenybės tobulėjimo raktas“ ir pasidalino savo skaitymo patirtimi, konferencijos dalyviams įrodė, jog knygas skaityti verta.
Konferencija truko gana ilgai. Pranešimų buvo tikrai daug, todėl pranešėjai buvo padalinti į dvi grupes. Kad vaikai neišalktų ir nepavargtų, pertraukėlės tarp pranešimų metu visi vaišinosi šilta arbata ir smaližiavo įvairiausių rūšių meduoliais. Konferencijos pabaigoje dalyviams buvo įteiktos padėkos ir dovanėlės.

Mokytoja Renata Žilutė



 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)