Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Užsienio kalbų savaitė

2016m. balandžio 18-22d. ,,Smeltės“ progimnazijoje vyko užsienio kalbų savaitė, kurios metu buvo organizuojamas tarpmokyklinis- integruotas užsienio kalbų ir muzikos projektas ,,Smeltės X- faktorius“, kuris mūsų mokykloje vykdomas jau trečius metus.
Šiemet konkurse sulaukėme dalyvių iš Prano Mašioto progimnazijos, M. Mažvydo progimnazijos, Gedminų progimnazijos, ,,Aukuro“ gimnazijos, E.Balsio gimnazijos, taip pat konkurse dalyvavo ir penki ,,Smeltės“ progimnazijos kolektyvai: EMILE klasės ansamblis, 8a kl. solistė Gabija Gečaitė, 8a kl. solistė Eglė Blažiūnaitė, 4a klasės  ir 6a klasės vokaliniai ansambliai.
Muzika - tai kelias į jausmus, tai kelias į draugystę, kuris ne tik suartina, bet ir sustiprina ryšius. Konkursą vainikavo puikūs moksleivių pasirodymai, pavasariška nuotaika muzikuojant ir dainuojant įvairiomis užsienio kalbomis.
Šiemet ,, Smeltės X-faktoriaus“ didžiojo prizo nugalėtojais tapo ,,Aukuro“ gimnazijos prancūziškos dainos vokalinis-instrumentinis ansamblis, kurio pasirodymas pavergė daugelio klausytojų širdis.
I-oji vieta atiteko ,,Smeltės“ progimnazijos ,, Emile klasės“ kolektyvui;
II-ąja vieta džiaugėsi  ,,Smeltės“ progimnazijos solistė Eglė Blažiūnaitė;
III- osios vietos nugalėtoja tapo ,,Aukuro“ gimnazijos solistė Urtė Lazdauskaitė.
Likusieji konkurso dalyviai buvo apdovanoti įvairiomis nominacijomis.
Renginį vedė 8a klasės mokinė Gabija Gečaitė ir 7b klasės mokinė Austėja Paulauskaitė.
Renginį organizavo ,,Smeltės“ progimnazijos muzikos mokytoja metodininkė Rūta Grybaitė ir anglų kalbos vyr.mokytoja Nijolė Žaltauskienė.

Įsimintiniausios ,,Smeltės X-faktoriaus“ akimirkos

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)