Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

6a klasės išvyka į Klaipėdos muzikinį teatrą

Balandžio 17d. 6a klasės vaikai kartu su tėveliais bei klasės vadove Rūta Grybaite apsilankė Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Visi kartu patogiai susėdę ant sėdmaišių (o tai teatre neįprasta), mėgavosi muzikine pasaka vaikams „Tinginėlių kaimas“. Tai linksmas ir išradingas spektaklis, sukurtas  pagal V.Landsbergio knygą „Tinginių pasakos“.
Visi buvo labai nustebę spektaklio autorių kūrybingumu ir išradingumu. Tad 6a klasės bendruomenė ne tik gerai ir kultūringai praleido laiką kartu, bet ir išmoko įvairių gudrybių, kurios kasdien supa mus visus, tik jų nepastebime. Visi vaikai labai gerai suprato, kaip negera būti tinginėliu.
Po spektaklio atsirado išskirtinė galimybė aplankyti teatro užkulisius. 6a klasės bendruomenė apžiūrėjo, kaip vyksta paruošiamieji darbai kitoje scenos pusėje, kur aktoriai grimuojasi, kokia didelė teatro „rūbų spinta“, sudainavo choro salėje ir net pabuvojo aktorių repeticijoje. Ekskursijos pabaigoje susitiko su įžymiais muzikos ir teatro pasaulio žmonėmis ir su jais nusifotografavo! Į namus visi iškeliavo kupini įspūdžių, o veidus puošė plačios šypsenos.
Smagu, kad taip šauniai praleidome sekmadienio popietę!
 
6a klasės tėvelių aktyvas Ingrida Vizgirdienė ir Jurgita Piekuvienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)