Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Velykos „Smeltės“ progimnazijoje

„Smeltės“ mokiniai ir jos svečiai šiais mokslo metais itin ilgai džiaugiasi Šv. Velykų švente. 
Visų pirma - mokyklą papuošė Šv. Velykų simbolis bei pavasario pranašas, bekraunantis lapelius berželis, kuris kūno kultūros mokytojos R. Baraišienės bei technologijų mokytojos E. Enzinaitės iniciatyva buvo papuoštas penktų ir aštuntų klasių mokinių kurtais stilizuotais kiaušiniais bei dekoruotas gėlytėmis.
Tikybos mokytoja L. Iljinienė ir dailės mokytoja S. Stakienė puošė vestibiulį Velykiniu stendu. Tikybos mokytoja paruošė aprašymus apie Šv. Velykas, jų prasmę, simboliką, kada ir kaip jos švenčiamos. Dailės mokytoja su 5-6-tų klasių mokiniais puošė, margino, ornamentavo (lietuvių liaudies simboliais) kiaušinius.
E. Enzinaitė organizavo išvyką-dalyvavimą į jau tradicinę tapusią, „Moksleivių Velykinių darbų parodą - mugę“, kurioje mokiniai galėjo pardavinėti savo paruoštus darbelius ar konditerijos gaminius. Taip pat buvo paminėta ir prevencinė „Savaitės be patyčių“ programa, nes mugėje dalyvavo skirtingų amžių grupių mokiniai, kuriuos paruošė:
Viktorija Dozorec - priešmokyklinė grupė (Deimantė, Gabrielė, Šarūnas);
Rasa Ramanauskienė - 3a klasė (Anita, Erlandas);
Evalda Enzinaitė - technologijų mokytoja (Karolina, Evelina, Emilė, Gytis, Eglė).
Mokiniai turėjo galimybę susipažinti tarpusavyje, pabendrauti, vienas kitam padėti ir skleisti „Smeltės“ šilumą visiems aplinkiniams. Mokiniai grįžo su geromis emocijomis, padėkomis bei dovanomis.

Technologijų mokytoja E. Enzinaitė

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)