Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Moliūgų fiesta

Penktadienis (spalio 23 d.) „Smeltės“ progimnazijoje buvo kūrybinės veiklos diena „Moliūgų fiesta“. Ši fiesta abejingo nepaliko nė vieno. Dūzgė kaip bitelės mokykloje visa bendruomenė: mokiniai, jų tėveliai, mokytojai...
Įspūdingos rudeninės gėrybės iš visų pakraščių (klasių, namų, dirbtuvių) buvo nešamos į mokyklos fojė ir ten rikiuojamos, komponuojamos, vardais pavadinamos... Ir ko tik ten nebuvo!... Didesniais ir mažesniais pilvais išvirtę, šmaikščiai ar net grėsmingai dantis prašiepę, akis gudriai primerkę puikavosi moliūgai, iškėlę įvairialapes bures lingavo cukinijų laivai, pukšėjo švelniadygliai ir aštriadygliai kriaušių, obuolių, cukinijų ežiukai, draugiškai žvelgė pudeliukas, pagamintas iš žiedinio kopūsto, kažką kuždėjosi baklažaniniai pingvinai, net Sidas (personažas iš animacinio kino filmo „Ledynmetis“), pagamintas iš įspūdingai susisukusios morkos, išdidžiai kėlė kriaušinę galvą. O dar įvairios rudeninės puokštės! Sunku viską išvardyti. Tiek įstabių darbelių!
Nuo pat ryto mokykloje tvyrojo pakili nuotaika. Į karts nuo karto prakiūrantį dangų niekas nekreipė dėmesio, o properšose pasirodanti saulė buvo nerudeniškai skaidri ir skatino kūrybinį polėkį, kvietė džiaugtis savo darbais.
Gausybę įvairių gyvūnėlių, vabalėlių, žmogelių,  puokštelių iš rudeninių gėrybių sukūrė priešmokyklinės ir pradinių klasių mokiniai bei jų tėveliai, vyresnių klasių mokiniai daugiau skaptavo moliūgus. Paruošti moliūgų žibintai, jų buvo 201, vėlų vakarą įspūdingai nušvito progimnazijos  kiemelyje. Jais gėrėjosi viso mikrarajono gyventojai ir praeiviai. Visi liko sužavėti mokinių darbeliais.
Emocijų buvo daug...

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)