Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pasaulinė Žemės diena

Kovo 20 dieną mokykloje vyko renginiai skirti Pasaulinei Žemės dienai.
Ryte mokinių grupė iškėlė Žemės vėliavą, kieme iš akmenukų sudėjo žemės rutulį ir viduryje užrašė „Žemės diena“. Pavaduotoja V. Gražinienė pasveikino visus su Žemės diena, papasakojo nuo kada ji minima, kokia jos reikšmė, kaip kiekvienas galime prisidėti prie gamtos išsaugojimo.
Kitą pertrauką prie akmenukų rato buvo pakviesti pradinukai. Jie taip pat sužinojo apie Pasaulinės Žemės dienos svarbą, deklamavo eilėraštukus, prisiekė mylėti ir saugoti Žemę, savo aplinką. Tai progai mokiniai buvo padarę įvairiaspalves popierines gėlytes, kurias įsmeigė ir papuošė mokyklos aplinką.
Aštuntų ir šeštų klasių mokiniai susitiko su ekologinio klubo „Žalioji Žemė“ nariais. Svečiai pasakojo apie save, pakvietė mokinius prisijungti prie organizacijos veiklos, papasakojo apie rūšiavimą ir mokyklai padovanojo šiukšlių rūšiavimo konteinerius.
8c klasės mokiniai Ieva Kriaučiūnaitė ir Mantas Vičius dalyvavo Klaipėdos miesto gamtosauginiame forume „Klimato kaitos poveikis žmonėms ir aplinkai“, kuris vyko Klaipėdos Valstybinio Jūrų Uosto konferencijų salėje. Jie pristatė tyrimą „Ką mes žinome apie klimato pasikeitimą“. Renginio pradžioje buvo iškelta Žemės vėliava, tiesioginio teletilto su Briuseliu metu  forumo dalyvius sveikino europarlamento narys V. Mazuronis, Jūrų uosto generalinis direktorius A. Vaitkus.
Pranešimus skaitė 7-12 klasių mokiniai iš keturiolikos Klaipėdos mokyklų. Renginio pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti Jūrų uosto direkcijos įsteigtais prizais.
 
Geografijos mokytoja Jurgita Padriezienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)