Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos patirtinė diena (2022-06-21) ,,Mano miestas Klaipėda: sportinė Klaipėda“

5 klasė

Birželio 21 dieną 5a ir 5g klasių mokiniai lankėsi Klaipėdos irklavimo centre. Mokytojas ir irklavimo treneris Tadas Katliorius papasakojo Klaipėdos sportinio irklavimo istoriją, supažindino su senąja ir naująja irklavimo bazėmis, valčių irklavimo sportu. Mokiniai pabuvojo valčių saugojimo elinge bei profesionalioje sporto salėje, išbandė irklavimo treniruoklius.

5b klasė birželio 21 d. praleido aktyviai: žaidė įvairius žaidimus sporto aikštelėse bei boulingą, kalbėjosi apie žymiausius Klaipėdos sportininkus. Mokiniai labiausiai žavisi imtynininku Andriumi Mažeika ir futbolininku Tomu Jonušu. 5b klasėje yra vaikų, kurie lanko boksą, tinklinį ir futbolą, tad aktyvus laisvalaikio būdas jiems patinka, kaip ir ši aktyviai ir smagiai praleista diena. 5c klasės mokiniai gavo užduotį rasti informaciją apie garsius Klaipėdos sportininkus bei vaizdžiai ir kūrybingai ją pateikti. Naudodamiesi informacinėmis technologijomis mokiniai greitai surado žymius Klaipėdos miesto sportininkus ir sukūrė plakatą apie tris jiems labiausiai patinkančius - kikboksininką Sergėjų Maslobojevą, lengvaatletę Liną Grinčikaitę bei sunkiaatletį Aurimą Didžbalį. Mokinių bendras kūrybinis darbas papuošė 5c klasės stendą.

6 klasė

Paskutinę patirtinio ugdymo dieną 6b ir 6g klasių mokiniai savo jėgas išbandė Apollo boulinge. Ne tik pasportavome, bet ir puikiai praleidome laiką kartu. Šiltos emocijos lydėjo viso žaidimo metu. 6a ir 6c klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos irklavimo bazėje. Treneris Tadas supažindino su irklavimo istorija, su sportininkais, kurie garsina Klaipėdą, parodė senąjį ir naująjį irklavimo bazės pastatus. Papasakojo apie akademinį irklavimą, parodė elingą, kuriame saugomos įvairaus dydžio valtys, modernią sporto bazę, treniruoklių salę.

7 klasė

7c klasė lankėsi Klaipėdos sportininkų namuose - muziejuje. Muziejaus šeimininkas Algis papasakojo apie žymius Klaipėdos sportininkus, olimpinių žaidynių dalyvius ir jų pasiekimus. Didžiausią įspūdį paliko tai, kad mūsų bendraklasis Arnas Romanovas rado savo senelio, 38 kartus tapusio Lietuvos čempionu, nuotrauką. Edukaciją baigėme jūrų kapitono jachtos varpo skambesiu... 7b klasė žiūrėjo dokumentinį filmą apie žymiausią olimpietį iš Klaipėdos Modestą Paulauską. Po to kūrė plakatą ,,Klaipėdos olimpiečiai“. Vaikai buvo nustebę, kad iš Klaipėdos yra kilę tiek daugolimpinių žaidynių dalyvių ir net čempionų.7g klasė aplankė Sporto muziejų, kuriame gidas papasakojo apie Klaipėdos sporto istoriją, miesto garsiausius sportininkus, olimpiečius, parodė nuotraukas ir apdovanojimus. Mokiniai ir savarankiškai domėjosi Klaipėdos miesto sporto būreliais, rinko apie juos informaciją ir sudėjo į bendrą dokumentą.

8 klasė

Šiandien nutarėme pasidomėti, kokių sporto šakų yra Klaipėdoje, kokios populiariausios, kokie sportininkai ir komandos garsina Klaipėdos vardą. 8a klasėje yra nemažai mokinių, kurie aktyviai sportuoja įvairiuose sporto būreliuose, todėl pristatėme savo pamėgtas sporto šakas ir kartu pasidžiaugėme vieni kitų laimėjimais. 8b klasės mokiniai Urtė Matulaitė, Alberto Fontani ir Gabrielius Steponkus pristatė savo mėgstamą sportinę veiklą. Urtė - krepšinį, Gabrielius - rankinį, o Alberto - irklavimą. 8c klasės mokiniai praleido laiką gryname ore matuodami atstumą ir skaičiuodami nueitus žingsnius nuo mūsų taip mylimos mokyklos iki Simonaitytės kalvos. Gera nuotaika išliko net ir darganotą dieną.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)