Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832
     Šių metų rugsėjo 30 d. Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijoje vyko susitikimas, skirtas „EMILE“ projektui. Jame buvo aptarta Klaipėdos miestų mokyklų „EMILE“ klasių veikla, pasiekimai bei tolimesnės perspektyvos.
     Susitikime dalyvavo ŠMM bendrojo ugdymo departamento Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus specialistė Vilija Sipaitė, Prancūzijos ambasados kalbos atašė Luc Aubry bei asistentė Snieguolė Kavoliūnienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Dragašienė, leidyklos „Žara“ direktorius Aidas Žandaris. Taip pat dalyvavo iš Klaipėdos „Baltijos, „Aukuro“ gimnazijų, M. Mažvydo ir „Smeltės“ progimnazijų, vaikų darželio „Saulutė“ vadovai bei mokytojai.
     Mokymo įstaigų vadovai kalbėjo apie realijas, pasiekimus ir sunkumus, su kuriais susiduria vykdant šį projektą, išsakė savo pageidavimus bei lūkesčius. Susitikimo metu buvo pristatyta stažuotoja iš Prancūzijos Coroline, kuri padės mūsų mokykloje „EMILE“ projekto dalyviams tobulinti prancūzų kalbą.
     Džiaugiamės, kad „EMILE“ projektui skiriamas išskirtinis dėmesys, kuriame noriai dalyvauja ir mūsų progimnazijos mokytojai ir mokiniai.

Prancūzų kalbos mokytoja Irena Eirošienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)